Wijn en dranken: Spaanse wijn bestellen

Spaanse wijnen: uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Spaanse wijnen zijn in opmars. Zo zijn er nu heel wat webwinkels waar u Spaanse wijn kunt bestellen. Vanuit huis doet u uw keuze en de flessen worden vlekkeloos bij u thuis geleverd. Toch is het raadzaam om je te laten adviseren door goede wijnkenners. U vindt hier alvast enkele tips om u op weg te helpen.

Spaanse wijn: maximaal aantal zonuren

Spaanse wijn is van druiven gemaakt die een maximaal aantal zonuren hebben genoten. Hierdoor zijn de smaken en aroma's veel intenser dan bijvoorbeeld bij Franse wijn. Een degelijke Spaanse wijn kunt u al vinden voor een relatief lage prijs, terwijl u bij Franse wijnen al snel in een hogere prijsklasse zit voor een kwaliteitswijn.

Spaanse wijn is meer dan een drank van druiven

Spanje is traditioneler in het produceren van wijn dan bijvoorbeeld Frankrijk. Waar Franse wijn meestal enkel van druiven is gemaakt, is de Spaanse wijn verrijkt met smaakvolle ingrediënten. Zo vindt u bijvoorbeeld vanille, truffel of zwarte bes terug in de Spaanse wijn, wat de smaak en aroma ten goede komt.

Heel wat verschillende wijnstreken

Spanje telt talrijke wijnstreken met elk hun eigen karakteristieke wijnen. Ze gebruiken vaak dezelfde druivensoort, maar door het andere klimaat bekomen ze ook een andere smaken en aroma's in de wijn. Om maar een aantal streken te noemen: La Rioja, La Mancha, Somontano, Priorato, Navarra, Rueda, Ribera del Duero, Toro, Valencia, Penedèdes en Alicante. De meest bekende is de Rioja, maar de andere streken zijn zeker ook hun geld waard!

Spaanse wijn bestellen: een paar tips

Proeven is natuurlijk de eerste stap als u Spaanse wijn aankoopt. Laat u adviseren door een professionele wijnkenner. Vraag hoe de wijn is geproduceerd en welke ingrediënten de wijn bevat. Hebt u een uitstekende wijn gevonden? Bestel dan een paar flessen tegelijk. Het zou zonde zijn als u het na één flesje geliefkoosde wijn niet meer kunt aankopen. Een derde tip die we graag meegeven is: staar u niet blind op bekende merken. Spaanse wijn bestellen kan evengoed bij kleine wijnproducenten als bij de grote merken. Bedenk dat grote merken heel wat budget spenderen aan marketing en verkooptechnieken. Dit betaalt u uiteraard mee in de prijs.

Probeer eerst uit

Wilt u Spaanse wijn bestellen via internet? Probeer dan eerst een paar webshops uit. Zijn ze betrouwbaar? Leveren ze binnen de afgesproken termijn? Geven ze extra uitleg over de wijn? Dit zijn een paar vragen die u kunnen helpen om een goede leverancier van uw Spaanse wijn te vinden.


Delen